Skördefesten

Skördefesten är ett community mellan bryggerier och bönder, jordbrukare, humleodlare eller andra matproducenter. Tanken är att tillsammans utveckla nya svenska ölstilar som kan tillverkas av lokalproducerade råvaror som kan handlas direkt från bönderna eller odlarna.

Syftet är att detta ska förenkla delningen av kunskap, kontakter och möjlighet till direkthandel av råvaror.

Genom att brygga öl med högre andel omältade råvaror, möjliggör det för enklare handel direkt från jordbrukare och bryggeri.

Vi vill också skapa band mellan lokala mälterier, bönder och bryggerier för att möjliggöra lokal försäljning av malt och även hjälpa mindre bryggerier att samordna köp för att få billigare inköpspriser och enklare transporter.

Bryggare tillsammans med odlare och producenter av humle kan tillsammans experimentera fram nya sorters humle, hjälpa odlarna att sälja lokalt och även få feedback på deras arbete.

Tillsammans kan vi stödja vårt svenska jordbruk och de bönder som sliter varje dag för att vi ska få mat på bordet. Bryggare kan i sin tur få lokalt odlade råvaror av fantastisk kvalite. En win-win helt enkelt.

Gå med i vår facebook grupp här: https://www.facebook.com/groups/skordefesten